נבטים נבטים ואכתוב זאת שוב נבטים!!!!!

נבטים נבטים ואכתוב זאת שוב נבטים!!!!! זה מה שהגוף שלנו צריך,רוצה ואוהב לבריאותו… לפיכך משתדלת להנביט הרבה בעיקר בחורף גם בגלל שכאשר הטמפ' נמוכות אין חשש שיתקלקלו בתהליך ההנבטה.
הם עשירים באנרגיה זמינה, ויטמינים, מינרלים, חומצות אמינו, חלבונים, אנזימים ופיטו-כימיקלים אשר דרושים לצמיחתו של הנבט וכן לבריאות שלנו.

בתהליך ההנבטה הופך העמילן (פחמימה) לנבט, ומתעכל בגוף ביתר קלות, יחסית לזרע (קטנית) שזמן העיכול שלו ארוך ונוטה להכביד על מערכת העיכול.
ההנבטה מעוררת בצמח שפע אנזימים, הנחשבים למועילים בבניית רקמות שריר, בתפקוד הבלוטות ומערכת העיכול ובהגברת קצב שריפת השומנים.

במהלך ההנבטה כמות הוויטמינים שבזרע או בגרעין מכפילה את עצמה במאות אחוזים (!), ואם זה לא מספיק, נוספים להם עוד ויטמינים, כמו ויטמין C.

הנבטים מכילים את הערכים התזונתיים הגבוהים והמשובחים ביותר. חוץ משפע האנזימים שכבר מנינו, הם מכילים גם חומצות אמינו (חומצות הכרחיות שהגוף אינו מסוגל לייצר בעצמו והן בדרך כלל זמינות במזונות מן החי וכמובן כמות מכובדת ביותר של סיבים, המסייעים לתהליך העיכול וגורמים לתחושת שובע.

ניתן להנביט כל דגן או קטניה בתנאי שהם שלמים ואינם קלופים.

בתמונות דוגמאות לנבטים שמנביטה באופן קבוע: נבטי חמניה, חומוס, שעועית מש ועדשים ירוקים…